Alles uit handen

De voorstellen die zij ontvangen, zijn afkomstig van zogeheten ’lifestyle management bureaus’. Bedrijven die letterlijk alles regelen voor voetballers, maar ook voor andere beroemdheden. Dit gaat van simpele dingen als het kopen van de wekelijkse boodschappen, tot het regelen van luxe tripjes inclusief privéjet.


Hoog niveau

In Nederland is Con Questa naar eigen zeggen één van de weinige bedrijven die deze diensten op een hoog niveau aanbiedt. Zij faciliteren in een leven ’waarin de mogelijkheden eindeloos zijn’.

„Het keyword is ontzorgen op alle mogelijke manieren”, laat marketing manager Henrick Bröring weten. Dit doen life style managentsbureaus niet alleen voor topsporters, maar ook bijvoorbeeld voor DJ’s, ondernemers en mensen uit de artistieke hoek. Hierbij kan gedacht worden aan het aanschaffen van tastbare zaken als een specifiek horloge, maar ook aan niet-tastbare dingen wordt gedacht: „Om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je dag kunt halen, heb je als member ook beschikking tot een betrouwbare oppas, bekwame klusjesman, ervaren meesterbloemist of deskundige interieurontwerper”, luidt het op de website. Als het gaat om reizen, focust het bureau zich op de unieke trips. „Naar Antartica, of naar Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Dit kost wat, maar vaak hebben die mensen dat er ook wel voor over”, aldus Bröring.


Gakpo en Dumfries

Het in Amsterdam gevestigde Amslux focust zich puur en alleen op voetballers. Spelers als Gakpo, Brobbey en Dumfries maken graag gebruik van het gemakt dat het bedrijf biedt. „We regelen alles voor spelers, van exclusieve kleding-items tot complete huwelijksaanzoeken”, laat mede-oprichter Emmanuel Ntow weten. Met de kerstperiode in aantocht zijn Hermès tassen en juwelen populair. Ook wintervakanties naar exotische oorden worden massaal geboekt.

Waarom kunnen ze dat niet zelf? Dat zit hem volgens Ntow in de tijd die het kost. „Het vinden van een mooi verblijf, goede restaurants; ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Wij hebben hier de juiste betrouwbare contactpersonen voor en kunnen het vaak binnen een dag regelen.”


Billen knijpen

De verzoeken van spelers kunnen alledaags zijn, zoals een bosje bloemen dat afgeleverd moest worden bij de vrouw van een Belgische speler, maar soms is er íets meer inspanning nodig. „Vaak komen ze met onmogelijke vragen, maar we zeggen eigenlijk nooit nee”, vertelt Ntow.
Eén van de grootste uitdagingen was het regelen van een last minute huwelijksaanzoek afgelopen zomer. „We kregen heel laat een locatie en datum door, en op de betreffende plek in Saint Tropez hadden we nog geen contactpersoon. We zijn er uiteindelijk zelf heen gevlogen om alles op tijd te kunnen fiksen. Het was billen knijpen, maar alles is goed gekomen en de waardering was groot.”
Ook Con Questa probeert altijd naar alternatieven te zoeken op het moment dat verzoeken niet haalbaar zijn. „Wil jij vanavond nog bij de Librije dineren, dan wordt dat een lastig verhaal. We doen dan hard ons best om andere goede restaurants te vinden die aan dit niveau voldoen. Plan B moet net zo goed zijn als plan A”, vertelt oprichter Patrick Smit.


Wat kost dat?

Dat een samenwerking met een lifestyle management bureau niet voor iedereen is weggelegd, mag intussen wel duidelijk zijn. „Sommige spelers hebben een membership bij ons en betalen dus een maandelijks bedrag voor onze service. Dit begint bij 2.500 euro”, legt Emmanuel Ntow uit. „De meesten betalen, bovenop de prijs van hun item of reis, een fee per opdracht. Die laten we onder andere afhangen van hoeveel tijd we in de opdracht hebben moeten steken. Deze fee start bij 2.000 euro. We beseffen dat dat een stevig bedrag is, maar we willen exclusief blijven.” Dit is dan ook de reden dat er een klantenstop is ingelast. „Voetballers kunnen ons alleen nog bereiken via spelers die al klant zijn bij ons. We willen ervoor zorgen dat we die jongens een zo goed mogelijke service kunnen blijven bieden.”

Con Questa biedt ook memberships aan. Het instap-lidmaatschap (The Pioneer) kost je 375 euro per maand (ex btw), en hierbij staat het team doordeweeks voor je klaar. Niet voldoende? Dan is er ook nog ’The Extraordinary’, waar je 650 euro ex btw voor neerlegt. Wanneer je hiervoor kiest, staat er dag en nacht iemand voor je klaar. Oók op zondag.
Deel