Kilimanjaro

Als hoogste vrijstaande berg ter wereld is de Kilimanjaro een van de bekendste highlights van Tanzania. Tegelijkertijd is het beklimmen van deze berg een activiteit die niet voor iedereen is weggelegd. Met de Uhuru Peak op 5895 meter als eindbestemming, is het een uitdagende route waardoor de snelle bestijging hoogteziekte een rol kan spelen. Gelukkig zijn er in het Kilimanjaro National Park genoeg mogelijkheden om de Kilimanjaro te ervaren zonder een meerdaagse trektocht naar de top te maken.

Serengeti National Park

Een bezoek aan Serengeti National Park mag als een van de bekendste nationale parken ter wereld niet ontbreken aan je bezoek. Naast dat onder andere de Big Five vrij rondlopen in dit eindeloze ongetemde landschap, staat Serengeti National Park ook bekend om The Great Migration; de grote trek waarbij miljoenen dieren het hele jaar door migreren door Serengeti en daarmee jaarlijks een afstand van meer dan duizend kilometer afleggen.

To stay: Four Seasons Safari Lodge Serengeti, Singita Serengeti House of Singita Sabora Tented Camp

 

Singita Serengeti House

Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater is de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld en wederom een reden op zich om naar Tanzania af te reizen. Met onder andere olifanten, leeuwen, zebra’s en neushoorns heeft de Ngorongoro Krater de hoogste concentratie wilde dieren van Afrika. Een adembenemend natuurwonder!

Tarangine National Park

Tarangire staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en prachtige landschappen bezaaid met baobabbomen. Het national park is gelegen aan de Tarangire Rivier, welke ook in het droogseizoen een betrouwbare waterbron is voor de dieren in het wild.

To stay: Sanctuary Swala Camp

Zanzibar

Als populairste vakantie-eiland voor de kust van Tanzania, is Zanzibar dé plek om heerlijk tot rust te komen. De tropische hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee met prachtig koraalrif in combinatie met de historische stad met smalle straatjes, de oude slavenmarkt en de vele kruidenplantages, zorgen voor een perfecte combinatie tussen zon, zee en cultuur.

To stay: Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa

 

Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa

Deel