Classic Antarctica Air-Cruise programma

 

DAG 1 – START VAN DE AIR-CRUISE

Op de eerste dag van deze tour kom je aan in Punta Arenas in Chili. Hier word je ontvangen door de organisatie en word je naar het hotel gebracht. Aan het einde van de middag is er een briefing over de air-cruise. Hier leer je meer over de “do’s & don’ts” en essentiële richtlijnen voor alle bezoekers aan dit ijskoude continent. Later op de avond is er een welkomstdiner en ontmoet je alle andere avonturiers die meegaan op expeditie. Je geniet van een heerlijk typisch lokaal menu.

 

DAG 2 – JE VLUCHT NAAR ANTARTICA STAAT OP DE PLANNING

Je avontuur gaat beginnen. Je vliegt in een 2-uur durende vlucht van Punta Arenas naar King George Island, dit ligt in de Zuidelijke Shetlandeilanden. Als je het vliegtuig verlaat kom je voor het eerst in aanraking met de heldere Antarctische lucht. Vervolgens ga je een wandeling maken van ongeveer 2 kilometer om de kust te bereiken. Hier ga je aan boord van een Zodiac die je brengt naar je boutique expeditie schip. 

DAG 3 TOT EN MET 6 – JE GAAT ANTARTICA NU ECHT ONTDEKKEN

Je vaart tussen de Zuidelijke Shetlandeilanden en de westkust van het Antarctisch Schiereiland. Je zeilt langs met spectaculaire ijsbergpartijen en fjorden. Ondertussen geniet je van het gezelschap van zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Elke dag ga je van boord en verken je het landschap samen met deskundige poolgidsen. Aan boord kan je leren van educatieve presentaties en genieten van het spectaculaire uitzicht. Geen enkele reis is hetzelfde en dat maakt een reis naar Antarctica ook zo leuk. Het expeditie team plant de reisroute elke keer steeds anders. De natuur verandert regelmatig in dit gebied en om hier op in te spelen creëer je voor iedereen elke keer een buitengewone ervaring. Je reist tussen de locaties Zuidelijke-Shetland Eilanden, de Antarctische Sound, de Straat van Gerlache, en de Straat Penola.


DAG 7  – JE NEEMT AFSCHEID VAN ANTARTICA

Je neemt afscheid van Antarctica en je keert terug naar King George Island. Bij aankomst van je vlucht ga je terug met een transfer naar het hotel. Hier heb je nog een vrije avond.


DAG 8 – JE MAAKT JE GEREED VOOR JE REIS TERUG NAAR HUIS OF ERGENS ANDERS

Na het ontbijt maak je je klaar om naar je volgende bestemming te gaan. Ga je de rest van Zuid Amerika bezoeken of ga je terug naar huis? De Classic Antarctica Air Cruise is nu helaas voorbij.

De hele expeditie in Antarctica duurt 8 dagen. De beste reistijd voor het reizen naar Antarctica is oktober tot maart. Voor het aankomende seizoen zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

De vlucht naar Chili is hier niet inbegrepen. Wil je eerst een aantal dagen Chili verkennen of wil je na de expeditie nog Zuid Amerika ontdekken? Alles is mogelijk. We denken plannen graag de hele reis met jou!


				
Deel